Benda baru itu membantu :)

18:29 Rafieq Roslan 0 Comments

            A-S-S-A-L-A-M-U-A-L-A-I-K-U-M. Hari ni best sebab kelas BEL120 xde :P  akhirnya dapat habiskan topik last Matematik Diskret.. Yang sebenarnya .. sebelum belajar topik yang baru kita akan kata susah kerana takut untuk berubah.. tapi setelah belajar kita sedar perkara baru berguna untuk memahamkan keseluruhan bab.. 


           Hari ni contohnya dalam kelas C++ dan Algorithm belajar array n string... baru sedar benda macam looping, selection dan lain-lain tu macam benda biasa-biasa ja.. Hari juga belajar Math Induction.. habis je bab ni baru lah perasan Discrete Math ni apa :) ..


“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya..” (2:286) Al-Baqarah ayat 286..

        Oleh hal yang demikian, tiada benda yg kita tak boleh buat, semuanya mampu kita lakukan dengan pertolongan Allah swt. Allah takkan bebankan kita melainkan dgn kemampuan kita jua. 


       Jangan sesekali terlintas di hati dan fikiran kita bhw hidup ni menyusahkan melainkan Allah hanya mahu kita menjalani ujian supaya menjadi hamba yg lebih sabar dan tabah terutamanya dalam menhadapai ancaman org2 kafir.

Wallahualam

"Jika ALLAH SWT memakbulkan doamu, 
maka Allah meneguhkan kepercayaan mu kepadaNya",

"Jika ALLAH SWT menangguhkan doamu, 
maka ALLAH menguji kesabaranmu",

Jika ALLAH SWT TIDAK MEMAKBULKAN doamu, 
maka ALLAH telah merancang sesuatu yang lebih baik buatmu".

0 ulasan: