Sijil Modular Kebangsaan

15:52 Rafieq Roslan 0 Comments

Salam. Harini Fieq dah kongsi tentang  SMK ataupun Sijil Modular Kebangsaan yang Fieq ambil waktu cuti panjan nih.. ^^

lojpkk5
Kenapa nak terangkan ?? Yalah ramai yang kurang faham bukan tentang benda nih. Kalau tak percaya bawah ni ada komen-komen dari grup SPM 2011 yang tanya apa tu SMK ..

  • assalammualaikum, nak tanya. ada tak apa-apa aktiviti or program yang sesuai untuk lepasan spm? BOSAN GILA DAH NI DUDUK RUMAH.! nak kerja, lagilah bosan. urghhhh.
     ·  ·  · Tuesday at 5:02am near Kuala Lumpur




    • 11 people like this.

      • Zhu Ai II Tdoq kt umah dah laa...hahah
        Tuesday at 5:16am via mobile · 

      • Nur Abyan tolong ler mama kemas ke..
        Tuesday at 5:20am · 

      • Aznor Azreen Adnan zhu aii : boring dh tidur je. ape pun tak boleh nanti. HAHAH ;D
        Tuesday at 5:26am · 

      • Aznor Azreen Adnan nur abyan : dh terlebih kemas dh rumah ni. tu yg bosan tu. tkde kerja lah. hishhh.
        Tuesday at 5:26am · 

      • Nur Abyan he3...bca novel ler
        Tuesday at 5:27am · 

      • Aznor Azreen Adnan adoii, baca novel? mcm bosan je. tgok lah nti. i will try okay :)))
        Tuesday at 5:27am · 

      • Nur Abyan okay...memang bosan..ttp selmt ler saye x bosan...:D
        Tuesday at 5:28am · 

      • Aznor Azreen Adnan mesti kerja kan? kalau kerja mmg tk bosan lah pun ;D ni yg tanam anggur ni sampai nak jadi HUTAN DAH POKOK ANGGUR NI TAU! hahaha ;D bosan gila lahh.
        Tuesday at 5:29am · 

      • Nur Abyan saye xkeje...huhu..result keluar bile ek
        Tuesday at 5:29am · 

      • Aznor Azreen Adnan entah. diorang ckp 22MARCH. itu je lah info yg erin dgr buat masa ni. tak tahu lah betul ke tak. tunggu dan lihat je lah :) doa tu lagi penting. :)
        Tuesday at 5:30am · 

      • Amir Zulhilmi bekerja di rumah, masa flexsible
        Tuesday at 5:32am ·  ·  1

      • Nur Abyan ape2 nnty erin bgthu ye
        Tuesday at 5:32am · 

      • Aznor Azreen Adnan Amir Zulhilmi : tolong lah JANGAN BAGI IDEA KERJA DEKAT RUMAH. haiyoooo. dh dekat 2bulan duduk rumah tanam anggur. tak tahan lahhh duduk rumah. BORING!
        Tuesday at 5:33am · 

      • Aznor Azreen Adnan Nur Abyan : OKAY/ INSYALLAH. kalau erin tk bgtahu pun, still ada juga member's spm 2011 yg akan post news utk kita dlm wall ni kan :) rajin2 lah update okay :)
        Tuesday at 5:34am · 

      • Nur Abyan erin..saye add awk as kwn saye...leh kenal lbh rapt..
        Tuesday at 5:34am · 

      • Nur Abyan okey
        Tuesday at 5:34am · 

      • Rafieq Aplus Spm Aznor Azreen Adnan ambil Sijil Modular Kebangsaan kek kolej komuniti.. 2-3 bulan je
        Tuesday at 7:00am ·  ·  1

      • Aque Is kolej komuniti kat ane??mcm menarik je..
        Tuesday at 8:12am · 

      • Casper Az sijil modular kebangsaan 2 pe??
        Tuesday at 8:28am · 

      • Nur Abyan mcm ne ek nk daftar die..mcm best je...
        Tuesday at 8:28am · 

      • Claraynce Henry aperr 2 ..cerite sikit...naa tau nie...
        Tuesday at 8:29am · 

      • Nasrul Rujhan bukan 6 bulan ke ? yg 3 bulan tu rasanya 1 malaysia punya sijil..
        Tuesday at 9:03am ·  ·  1

      • Nur Abyan oh...
        Tuesday at 9:04am · 

      • Nasrul Rujhan utk Sijil Modular Kebangsaan antara 3-6 bulan.. bergantung pd program & setiap program ader tempat2 nya..
        Tuesday at 9:07am · 

      • Nur Abyan mcm ne ek kite nk apply die
        Tuesday at 9:07am · 

      • Nasrul Rujhan x pasti bila kemasukan.. yuran 10 rggt.. giat mara pun ada gak tapi pengambilan januari & julai jer.. ramai jgk member2 masuk Giat Mara.. giat mara umur 15 dah boleh masuk...
        Tuesday at 9:09am · 

      • Nur Abyan oh..bru abyan thu...:(
        Tuesday at 9:09am · 

      • Casper Az ‎1mlaysia 2 cmne lak
        Tuesday at 9:10am · 

      • Nasrul Rujhan link aper ?
        Tuesday at 9:23am · 

      • Nur Abyan sorry..saye x baca yg awk tulis..sorry...tnye bnyk kali pula..
        Tuesday at 9:25am · 

      • Nasrul Rujhan hehe.. xper..
        Tuesday at 9:29am · 

      • Nur Abyan he3..
        Tuesday at 9:30am · 

      • Casper Az xbleh bkk r Nasrul Rujhan
        Tuesday at 10:34am · 

      • Nasrul Rujhan pakai browser lain.. it should not be a problem there..
        Tuesday at 10:37am · 

      • Casper Az xbleh r,, dh test smue
        Tuesday at 10:39am · 

      • Nasrul Rujhan what happen ?
        Tuesday at 10:40am · 

      • Casper Az xbleh r,, dh test smue
        Tuesday at 10:40am · 

      • Nasrul Rujhan what happen ? dkt browser tu tulis aper ?
        Tuesday at 10:41am · 

      • Casper Az Firefox can't find the server at www.jpkk.edu.my.
        Tuesday at 10:42am · 

      • Nasrul Rujhan try refresh.. xpun pergi google kolej komuniti..
        Tuesday at 10:43am · 

      • Casper Az ok2
        Tuesday at 10:44am · 

      • Casper Az Nasrul Rujhan, kne byar k?/
        Tuesday at 10:52am · 

      • Nasrul Rujhan apa yg kena bayar ?
        Tuesday at 10:53am · 

      • Casper Az nk msuk program 1malaysia 2,,
        Tuesday at 10:56am · 

      • Nasrul Rujhan x boleh bukak ke ? dkt situ dia ckp ada caj 2 rggt sejam.. kelas dia buat hujung mggu,kalau hari biasa, petang start malam habis..
        Tuesday at 10:58am · 

      • Casper Az lorh,, xbez r kne byr,, xde yg free k?? haha\
        Tuesday at 10:59am · 

      • Nasrul Rujhan hahaha.. kau nak ke mengajar org dgn free ? kira murah la tu..
        Tuesday at 11:02am · 

      • Casper Az haha,, tgokler cmne
        Tuesday at 11:05am · 

      • Nasrul Rujhan hahaha.. okay mr Casper :)
        Tuesday at 11:06am · 

      • Zhu Ai II <<--- msok giatmara :P
        Tuesday at 3:27pm ·  ·  1

      • Nasrul Rujhan giat mara mana ?
        Tuesday at 5:09pm · 

      • Aznor Azreen Adnan Rafieq Aplus : Sijil Modular Kebangsaan? how to apply? study utk course ape tu?
        Tuesday at 9:49pm · 

      • Aznor Azreen Adnan Zhu Ai II : apply giatmara tak bgtahu! geram betul.
        Tuesday at 9:52pm · 

      • Rafieq Aplus Spm semua@ secara walk-in ke lobi sana.. nanti die bagitahu saya un amek .. ^^..

        Nasrul Rujhan latihan 1 M lain dengan SMK ni.. die x mkn bulan2 un

        Yesterday at 1:40am · 

      • Nasrul Rujhan mmg lain pun.. kelas diadakan hujung minggu, kalau hari biasa petang hingga malam jer.. ni semua DS Najib larh yg buat.. :)
        Yesterday at 1:42am · 

      • Rafieq Aplus Spm kursus pendek/1 m dibahagi pada 2.. satu hari dan bersiri... kursus bersiri paling maximum hanyalah lebih kurang 10 sesi/hari

        SMK lak 2/3/4/5/6 bulan .. pnp secara modular .. mudah mahir

        Yesterday at 1:49am · 

      • Nasrul Rujhan owhh... xder pengalaman plak kolej komuniti ni.. kalau giat mara lagi best.. dpt 200 bulan2.. huhu
        Yesterday at 1:50am · 

      • Zhu Ai II Nasrul Rujhan : giatmara bagan..aq amek course grafic design n advertising...
        Aznor Azreen Adnan : aq ingt ang x mnat bnda2 camni...dlu ckap kat aq ang nk keja..heheh..sorry k :P

        Yesterday at 2:16am ·  ·  1

      • Nasrul Rujhan Zhu Ai - dah start dpt 200 ?
        Yesterday at 2:19am · 

      • Zhu Ai II blom lagi laa..aq pon xpham ngan depa tuh...
        Yesterday at 2:21am · 

      • Nasrul Rujhan mmg pun, member2 aku pun mana der dapat agy..
        Yesterday at 2:22am · 

      • Ezz Okgo kta pkak tngok bdak2 g sklah la plak....huhuhuhu
        Yesterday at 9:13am ·  ·  1

      • Rafieq Aplus Spm Nasrul Rujhan kitorang dapat RM1000 =_=" laa
        Yesterday at 3:17pm · 

      • Aznor Azreen Adnan Zhu Ai II : tang mana pula aku ckp aku nk kerja? haihhh. fitnah eh! aku nk smbung giatmara lah. tp tk tahu celah mana nk apply tu. hahaha
        Yesterday at 10:16pm · 

      • Rafieq Aplus Spm giatmara or kolej komuniti boleh daftar melalui online november aritu... tapi kalau sekarang nih just pergi kat Pusat HEP diorang..
        Yesterday at 11:29pm · 

      • Aznor Azreen Adnan ohh. yeke? tu lah. mcm dh terlmbat ohh. result pun dh nk keluar. mcm rugi pun ada juga tk amik peluang kan :'( haihh.
        Yesterday at 11:30pm · 

      • Nur Abyan erm..ya allah..hbs ler...xdn nk isi..huhu
        Yesterday at 11:34pm · 

      • Aznor Azreen Adnan tahu takpe. takpe lah. tunggu result je lahh :)
        Yesterday at 11:35pm · 

      • Rafieq Aplus Spm Aznor Azreen Adnan Nur Abyan sempat lagi laa =_=.. kita kan masuk uni bulan julai... SMK nih habis tyme bulan 4/5 je
        Yesterday at 11:42pm · 

      • Aznor Azreen Adnan ohh yeke? okay2.
        Yesterday at 11:42pm · 

      • Nur Abyan oh...der link x mcm ne nk daftar....
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Aznor Azreen Adnan kat mana nk dftar?
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Rafieq Aplus Spm borang internet tuu saja tutup awal. DIorang lebih suka penduduk tempatan datang walk-in..
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Rafieq Aplus Spm kat kolej tuu di bahagian HEP
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Aznor Azreen Adnan ada alamat dia tak?
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Rafieq Aplus Spm tanya orang tuu ada x kursus yg sesuai tuk sy yg tunggu spm nih
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Nur Abyan oh..kt sungai petani der ke kolej komuniti ek..mcm x de je..
        Yesterday at 11:43pm · 

      • Rafieq Aplus Spm xde ke kat sana??
        Yesterday at 11:44pm · 

      • Nur Abyan ok2..thanks rafieq...
        Yesterday at 11:44pm · 

      • Aznor Azreen Adnan kolej komuniti eh?
        Yesterday at 11:44pm · 

      • Nur Abyan ye...rasanye xde...
        Yesterday at 11:44pm · 

      • Rafieq Aplus Spm Nur Abyan Aznor Azreen Adnan
        giatmara lama sangat.. kk je yg sekejap..
        http://www.jpkk.edu.my/jpkk/
        adalah kat sana cuba check.. tnya mak ayah

        Yesterday at 11:46pm · 

      • Aznor Azreen Adnan okay2. thanks yeahh. ingat nk cuba. how yuran dia?
        Yesterday at 11:46pm · 

      • Nur Abyan ok rafieq..nnty abyan try mintk tlng mama..he3...thanks ye.. Aznor Azreen Adnan nii mcm thu2 je soalan ape yg abyan nk tnye...bgs2...:))
        Yesterday at 11:47pm · 

      • Aznor Azreen Adnan hahaah ;D ehh bayan, kalau nak apa info pasal kolej komuniti ni just call 03-88882600. ni erin baca kat page yang rafieq bagi tu. :)
        Yesterday at 11:48pm · 

      • Rafieq Aplus Spm yuran depend on course die.. sbb yuran tu bkn untuk pihak kolej un.. dya untuk beli barang2 kita nnt... kalau fieq 150 kot x silap.. tp xyah risau laa kalau kita dpt elaun RM1000 ann ^^?
        Yesterday at 11:49pm · 

      • Aznor Azreen Adnan HAHAHA ;D yelah. lepas tu kena bayar balik kan ;DDDD
        Yesterday at 11:49pm · 

      • Nur Abyan ok2...rasanye nk mintk tlng mama nii untuk cll..he3...thanks ye Aznor Azreen Adnan dan Rafieq Aplus Spm..sudi membantu...
        Yesterday at 11:50pm · 
Program Modular

Pengenalan
Ia merupakan program latihan kemahiran yang berdasarkan kepada proses kerja sebenar. Terbuka kepada semua lapisan masyarakat.

Syarat Kelayakan
  1. Warganegara Malaysia
  2. Berumur 17 tahun ke atas ( Lepasan Sekolah / Lulusan Universiti / Belia / Pesara Kerajaan / Warga Emas)
  3. Pekerja yang sedang bekerja digalakkan memohon bagi meningkatkan kemahiran
  4. Lepasan SPM 2011 dan masyarakat komuniti setempat amatlah digalakkan memohon.
Yuran Pengajian dan Tempoh Pengajian
Yuran Pengajian - RM 10.00 sebulan
Tempoh Pengajian – 3 hingga 6 bulan

(Wang saku RM250 sebulan disediakan kepada yang layak)

Pengambilan dan Permohonan

Pemohonan adalah secara ONLINE melalui http:/www.jpkk.edu.my atau hubungi Kolej Komuniti yang berdekatan di tempat anda. Perhatian:
Untuk mengakses e-Borang, Calon perlu membeli nombor PIN di semua cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) seluruh negara dengan harga RM10.60. Sila pastikan anda membeli No. Pin mengikut kategori prmohonan yang betul.
Nombor Pin yang telah dibeli bagi permohonan Jun/Julai 2011 dalam Sistem permohonan ILKA masih sah digunakan untuk permohonan kemasukan Januari 2012.

Keputusan Permohonan dan Rayuan

Keputusan permohonan boleh disemak melalui mana-mana kaedah berikut:
• Laman web http:/www.jpkk.edu.my
• Hubungi mana-mana Kolej Komuniti KPT

Yang mahukan maklumat lebih terperinci tentang SMK-SMK yang di tawarkan boleh kik :

Senarai Program SMK

0 ulasan: