Lee Chong Wei Kibar Bendera Putih

10:17 Rafieq Roslan 3 Comments

Semalam kira nasib baik Fieq dapat tengok All England (selalu kerja makan tido ^^"). Semuanya main dengan lincah tapi apakan daya Fieq dah tertidu pula. Pagi nih check paper (online je). Tajuk CHONG WEI MENARIK DIRI DARI BERTANDING. Mula-mula rasa macam nak marah.. Tapi bila dah baca baru tahu yang LCW mengalami kecederaan di bahu.

Apa-apapun, terima kasih LCW sebab sanggup bermati-matian untuk negara. Dan semoga cepat sebuh .

Pemain badminton No.1 dunia, Datuk Lee Chong Wei tidak dapat mempertahankan kejuaraan All England pada tahun ini apabila terpaksa menarik diri di pentas akhir semalam menentang jaguh China, Lin Dan berikutan kecederaan bahu.


Chong Wei terpaksa menarik diri di set kedua ketika kedudukan 2-6 dan pada set pertama pemain pilihan pertama itu tewas 19-21, sekali gus memberikan kemenangan buat Lin Dan.

Ini juga adalah gelaran kelima yang diperolehi Lin Dan pada kejohanan tertua itu. – UTUSAN

Sekarang korang boleh order Utusan Malaysia versi digital.

3 ulasan: