TRANSFORMASI SESUATU BLOG

05:00 Rafieq Roslan 0 Comments

SALAM..

Apa khabar sahabat blogger? Hari ni Fieq nak tukar rupa blog Fieq nih.. Biasa laa da usang , buruk, hodoh,   walaupun berguna untuk kita kongsi idea dan pengalaman.. Oleh itu Fieq nak transformasi  sikit. Biasalah orang sekarang kan sibuk dengan slogan Transformasi Berjaya.. saya harap negara kita akan berubah laa nanti.. jadi lebih baik..

Sebenarnya Rafieq dah edit dan tukar banyak kali kalau pembaca semua perasan ^_^

2007~2009(sign up blogger.com)
Nih waktu blogger tukarblogspot .. masa nih Rafieq ingat blog Rafieq hilang jadi memang xde laa aktifnya blog nih..  sebab dulu linknya www.blogger.com/apit555.... bila Fieq teringat tentang email lama yang pernah Fieq buat iaitu apit_rafieq@yahoo.com  Fieq terus berjaya jumpa semula blog nih pada akhir tahun 2009 selepas PMR masa tu masih guna old template.. dengan hanya pengenalan diri ( blog x ber-post laa tuu )


www.apit555.blogspot.com
Peliknya bila tengok graf nih.. dia tulis dari May 2009 padahal  Fieq  x aktif(xde post  lebih satu)
Fieq jumpa nih pon berkat daripada tulis pos untuk guru-guru yang sedang further study diorang kat Open University Malaysia (ibu Fieq study sini gak.. so kan ok tolong ibu sendiri amek Master n PhD ^^)  ..

Pos nih merupakan permulaan blog nih mendapat PR yang aktif.. Tapi malangnya SPM year buatkannya menurun sebab tak rajin update...  Bawah nih laa tajuk pos-nye..  Pos nih ada di http://qeifar.blogspot.com/  , blog baru fieq..

PostsMore »
Oct 22, 2009
1,334 Pageviews


http://qeifar.blogspot.com/ 
Graf nih pon sama pelik.. dia tulis dari May 2009 padahal  Fieq  baru  sign up bulan  Sept/Oct 09 
Hal nih (May 2009) mungkin dikira sejak bila Fieq ada google account rasanya.. Lagipun dia tulis kat situ Oct  lepas May jadi tak perlu laa nak dibahas kot..

Nov 2009~2010

Waktu ini graf kedua-dua blog makin menaik buatkan Fieq rasa tercabar nak berkarya (mungkin sekarang pos nampak sikit sbb da banyak delete ) .. Jadi cara utama adalah dengan membina laman sosial.. Fieq dah buat banyak tapi yang paling kerap pakai nih je..
                              
Desain


Soal desain / rupa blog majoritinya Fieq edit sendiri ..Fieq tiada capture-nya.. maaf.. Temanya lebih kepada kecintaan akan flora dan fauna..
qeifar blog
Old - Combine of qeifar and apit555
apit555 blog
Di atas adalah rupa blog Rafieq...

Ini pula header blog ini



 


Banyak jugak Fieq guna teknik pantas mcm pakai pyzam dan lain2.. Tetapi hati ini tetap tiada rasa puasa yang ummmphh! Sebab inginkan loyalti ciptaan tersendiri..


klik tu enlarge :)
Hari tu ada blogger 
MéuzAngelo™ XXIII   minta Fieq untuk tukar apa yang patut sebab blog nih dah berat dan susah untuk ke blog fieq yg lain..

Jadi RAFIEQ berazam supaya dapat buat cam yg lama dulu boleh gabung semua blog.. dan x lama load..

Terima kasih laa kepada MéuzAngelo™ XXIII   kerana menegur blog kecil nih.. Siapa beliau? beliau merupakan blogger Gulai Tempoyak Ikan Masin Patin :) ok laa.. lain hari jumpa lagi..

Memandangkan tahun depan 2012 dah nak jengguk Fieq mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU...Korean Girl in Snow Happy New Year






0 ulasan: