Hari pertama puasa.. Wow x rasa cam puasa

18:53 Rafieq Roslan 0 Comments

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN RAMADAN [ejaan bg syllabus terbaru]


0k.. Aq nak sharekan ttg hidup first day for RAMADAN..
Pagi itu.. aq bangun dgn cergas ambil sarapan bersahur
jangan jadi mcm Pak Cik Din sudah laa.....

at skool happy sangat tak tahu mengapa.. aq tunjukkan aq baik 3 hari pada minggu tuu.. 
Sekolah aq buat satu perubahan kalau dulu Bulan Ramadhan ditukarkan kepada Ihya Ramadhan dan kini adalah Madrasah Ramadan. Tujuan SMK Undang Jelebu menukarkan nama ini adalah bagi membangkitkan semangat keKATAKkan  kekitaan , semangat belajar dan mencari bakat2 hebat dalam ilmu..













kerana kokurikulum bukanlah setakat SUKAN ia menyeluruh

Madrasah Ramadhan SMKUJ membawakan banyak program yang berguna seperti Pencarian Muazzin Muda (azan),  Coretan Pelajar, Tadarus Al-Quran, Keceriaan surau.. tazkirah dan bacaan al-quran beerta maksud dan lain-lain..





Waktu tgh hari tuu org azan.. tp aku rasa sgt kecewa.. bukan atas ketidakikhlasan si muazzin or si muazzin tak pandai azan.. tapi pasal semua orang balik rumah ramai2 waktu tuu.. sptutnya mereka kena pergi ke surau.. berjemaah..  ish...

Petang tuu .. Form 4 Gemilanjg Always Science [klas saya] pergi ke surau untuk menunaikan fardhu Zohor .. kitorang x rasa mcm puasa untuk ngantok lapar dahaga.. Budak2 nih kalau masuk surau mmg ^%^* sikit.. 

Surau SMK Undang Jelebu ada satu bilik wudhuk yang dibahagikan kepada 2 bahagian dengan dinding konkrit.. so, waktu ambil wudhuk , diorang main perang air lak antara GuYs VS GuRLz.. haha.. abiz basah kuyup..

Setelah selesai solat kami terus ke bilik APD (alat pandang dengar) untuk berlatih.. Pernah tngok glee x? tuu laa yg kami kena buat untuk persembahan Majlis Penutupan Bulan Bahasa (Language Month) [月亮语言]  pada tahun 2010


Petang tuu, sebelum nak masuk APD.. Ada abang2 Form 5 Gemilanjg Always Science.. 
So, kami pada mulanya nak biarkan jer laa mereka kat sana sebab mereka nak study...


*makluman**  Kelas Form 5 Gemilanjg Always Science..  dan  Form 4 Gemilanjg Always 


Science.. merupakan 2 kelas tertinggi di aras menengah atas di SMK Undang Jelebu.. Kedua-


dua kelas ini merupakan satu-satunya kelas Sains Tulen di sini


 Tapi ada sorang budak *&*%$  nak  halau diorang.. trok tol~~ =_="..  
               GET LOST    FROM  THIS WORLD ROOM

Akhirnya abg2 and akak2 kat sana terpaksa beralah ngan budak ^@(*&* tuu... huhu... dah lama kitorang berlatih2 dgn suara yg taa... tuuu..tteee..t00... haha.. 


Lagu yg kami nyanyi adalah..












Kitorang rasa letih and berehat..
Waktu tuu kawan aq yg sorang feel down mood sbb lapar kowt .. Korang taw kan?? Insan dari The Waka2 Team [Treasure Hunt] klu lupa please check cerita2 terdahulu.. Si Insan ni ajak laa aku pergi lepak2 jalan sekitar sekolah.. waktu tuu elok sangat mata memandang pusing2 keadaan blok-blok depan iaitu A, B, C, D dan F amat menarik hati sehinggalah kami melawat blok E [blok ketika aq form 1] .. dahulu blok ini amat cantik.. bila kami masuk.. kami amat kecewa atas keadaan nya sekarang... lantai pecah runtuh kotor, hancur
 Setelah selesai... kami balik ke APD ...  Tepat kol 4:30 pm kitorang turun bukit [SMKUJ berada diatas di atas bukit.. kira "SEMUJA HIGHLANDS laa ^_^]
Kejadian merepek =_=".. boleh diorang main simbah2 air kolam lak.. [x puas waktu wudhuk td agaknya]..
- gambar hiasan
0k.. got back.. kitorang stay kat bus stop di hadapan sekolah.. detik demi detik... sorang hilang.. sorang hilang.. sorang hilang..[maksud dier baliklah..] 

Aku bosan dengan cintamu.. aq rasa buang masa.. lebih baik ku beralih..


Waktu ni aku keseorangan.. dah bosan sangat semua umat dah pulang.. aq rasa nak stay kat umah pak cik ku jap.. sbb dah lama tunggu kan.. Waktu aku baru start nak naik tiba-tiba hujan turun dengan quickly nyer..kerana jealous akan diriku.. ^^
Dingin Hujan telahpun menyelimuti tubuhku.. sambil itu aku aq ingat akan lagu Melody..

Apabila tamatnya rangkap.. Wo Zai Wo zin Liu zui tong ting te Meloodi ♫ Tiba-tiba datang kumpulan polis kat aku..
Tolong! Saya x bersalah, tapi haha aq kenal laa polis tuu .. lama tol kitorang borak dia suami kepada kerani sekolah rendah aq.. so mmg lama gak x jumpa dier... akhirnya sampai gak ibuku.. aq balik dengan selamat



    0 ulasan: