Intisari

09:16 Rafieq Roslan 0 Comments


S
emua.. Selamat Datang ke WebBlog Aku



 Hai! Saya Rafieq, saya ada 2 blog iaitu  qeifar.blogspot.com/ dan apit555.blogspot.com/ ... Saya membina blog ini untuk mengasah kemahiran menulis saya ... Saya memang amat meminati bidang ICT, Sejarah, Bahasa, Perdagangan, Sains dan Math .. Oleh itu, saya mula cuba menulis blog, cuma untuk mengulasnya terlalu panjang lebar diriku tak sanggup sebab MASA ITU EMAS DAN IA TAK KAN MENGEJAR KITA, oleh itu untuk menjadi seorang yang membuang masa aku memulakan aktivii sosial Internet seperti chat, Myspace, Facebook dan Blog bagi mengisi masa terluang lama di rumah semasa hendak menunggu keputusan PMR, aku harap aku akan dapat markah CEMERLANG dalam ujian ini dan berpeluang memasuki Sekolah Teknik bagi Pengaturcaraan Komputer dan Perdagangan . Yalah kita udah semestinya perlu belajar apa yang kita minat supaya tidak menjejaskan prestasi dan kualiti diri!



Saya mendapat tawaran daripada dua SMT iaitu SMT PD dan SMT DLM... Setelah membuat satu pemikiran yang panjang... Saya mahu berada di sekolah lama TETAP iaitu SMK Undang Jelebu.. kerana saya tahu sekolah ini amat memerlukan  saya..  Dalam hati ini berkata 


" Ramai yang beria-ria nak ke BULAN setelah melihat cahayanya yang memukau dari sini dan terasa ingin lekas meniggalkan BUMI.. pabila tibanya mereka di sana.. mereka berasa sukar bernafas, bergerak.. dan berdiri di atas kawah buruk dan langsung tak berseri.. apabila berpaling.. baru mereka ketahui bahawa MATAHARI punca BULAN itu berseri.. Mereka terus keluar dan ingin ke MATAHARI.. Sebelum sampai, mereka berasa amat panas di Zuhal, Utarid.. Kemudian mereka terus berpaling.. Pergi ke Marikh hinggalah ke Pluto(dan Sexna).. mereka lihat planet itu kosong.. dan terlalu sejuk.. Akhirnya mereka keluar.. kemudian merka terlihat satu planet yang amat lengkap , cantik dan mempersonakan sehingga memaksa mereka pergi ke sana.. pabila tiba di sana kesemua penduduk menyambut baik kehadiran mereka kerana di situlah tempat lahir mereka.. tempat paling cantik dan sempurna...  BUMIIII....

Aku dapat 5A 3B.. Saya dapat B dalam kesemua "subjek berkait dalam English" .. Heyh Sahabat! Aku dah, dan akan update blog nii supaya dapat memudahkan korang beralih dari dua site blog aku..

You All Welcome to My Web Log





 Hi! I'm Rafieq, I have 2 blog ;  qeifar.blogspot.com/ and apit555.blogspot.com/
  .... I built this blog to make my writting skills better... I really love ICT, History, Languge, Bussiness,Science and Math .. Ok now.., I start writting the blog, but i don't want to write it too long because TIME IS LIKE A GOLD AND IT WOULDN'T WAIT US, For that, to make my TIME 'cool'.. I start do the Internet Social Activities like chat, Myspace , Facebook and Blog in the TIME to waiting PMR result, I hope I will be the ELIT , that one group that was in Highest Result Categories in my school, SMKUJ... HRC group was who got 5A and above..i hope i will enter Technic or Vocational School in the course of Computing Programming and Bussiness ..  Well.. We must learn the thing that we really like to make ourself still stabil and can't make our best fall in down in gread and Self-Quality!

Two of SMT want me to be its student, that is SMT PD and SMT DLM.. After doing "the very hard brain thinking", I make one decision that was to STAY here at old school, SMK UNDANG JELEBU.. Bexause I know this school really need me.. My heart always remember one malay story; 

" Ramai yang beria-ria nak ke BULAN setelah melihat cahayanya yang memukau dari sini dan terasa ingin lekas meniggalkan BUMI.. pabila tibanya mereka di sana.. mereka berasa sukar bernafas, bergerak.. dan berdiri di atas kawah buruk dan langsung tak berseri.. apabila berpaling.. baru mereka ketahui bahawa MATAHARI punca BULAN itu berseri.. Mereka terus keluar dan ingin ke MATAHARI.. Sebelum sampai, mereka berasa amat panas di Zuhal, Utarid.. Kemudian mereka terus berpaling.. Pergi ke Marikh hinggalah ke Pluto(dan Sexna).. mereka lihat planet itu kosong.. dan terlalu sejuk.. Akhirnya mereka keluar.. kemudian merka terlihat satu planet yang amat lengkap , cantik dan mempersonakan sehingga memaksa mereka pergi ke sana.. pabila tiba di sana kesemua penduduk menyambut baik kehadiran mereka kerana di situlah tempat lahir mereka.. tempat paling cantik dan sempurna...  BUMIIII...."

I got 5A and 2B ..  I got B to all "english-used subject" .. Heyh friend! I done and would up to date my blog to make you all easier to visit two of my blog..

0 ulasan: